IMAG0317

Estola, La Mancha – 2004

Een roodje met bruine bakkebaarden. De tanninen spatten opgelucht van de kurk af.

Waar hebben wij deze emotionele begroeting aan te danken?

Deze wijn is bedrogen, hij is verbitterd en zijn tranen is hij verloren tijdens zijn jarenlange gevangenschap in een distributiecentrum in Veghel. Hiervoor neemt hij geen wraak als de graaf, edoch heeft hij een afscheidsrede voorbereid. Daarvoor pookt hij met zijn zoethoutstokje in je lap der lusten als in een laatste poging je te overtuigen van de verborgen charme der uitgeblusten.

Het was een mooi decennium.

 

IMAG0318

About tw

2 thoughts on “Estola, La Mancha – 2004

 1. Estola, het spijt me.

  We hebben je gedecanteerd. Mooi karafje – en in een keer hup dr in.

  Vervolgens was het onze plicht te wachten. Maar ja, gulzigheid zegeviert anno 2014, dus we zijn meteen in het offensief gedoken.

  Pas uren later – en enige anonieme huiswijnen verder – kunnen we met terugwerkende kracht gevolgtrekken dat we je te vroeg majoor hebben gemaakt.

  Maar er was nog een halfje van je over en we kunnen oprecht stellen dat jij een zuurstofbitch bent.

  De Diejoksiede kwam je huis binnengestormd. pakte zijn telefoon erbij en belde pardoes al zijn vrienden. Berend Bosbes, Dirk Drop en Karin Kers waren er als de kippen bij. Ook werden er enkele exotische vrienden met onuitspreekbare namen uitgenodigd, en niemand bleek te verzaken.

  Echt, Project X Haren was er niks bij. Wat een kakafonie, wat een explosie! Wat werden mijn papillen getergd.

  Dankjewel Essie, dankjewel.

  Het was inderdaad een mooi decennium

 2. “Mijn favoriete wijnen zijn van de vlek (het land van de wijn) en een aantal zeer bijzondere jaren 1999 en 2004. Specifiek wijn die ik kreeg grote stal 2004 boek is een uitstekende wijn, maar mist een engeltje (misschien opslag, niet) hoe dan ook ik ben blij te hebben gevonden een online winkel als effectief. Dank je wel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *