CHATEAU-ET-JARDINS-DE-VILLANDRY--1-

Binnen De Perken

Langhe benen heeft deze. Van dat vloeibaar goud dat in draden aan de binnenwand van je glas blijft plakken. Beslist geen olfactorisch gepruts, ook. Favorita staat er op het etiket. Ik begin te begrijpen waarom.

Deze wijn – en ik heb er nog geen slokje van genomen – maakt indruk.

Dan nu naar de inhoud. In de neus ontwaar ik een perzikje, naast de bovenal aanwezige rozijnen- en ‘goede-witte-wijn’-geur.

Er glijdt wat mijn mond binnen.

Careglio Langhe DOC: Favorita – 2018

Deze wijn is een baas want hij is niet zuur. Ook hier weer krenten. Van die grote witte die je nog echt kan kneden. Niet van die harde droge. Maar dus wel een opvallend onopvallend zuur, moet ik zeggen. Hij glijdt ook van je tong af naar de zijkanten van je mond als een zoet filmlaagje. De honing onder de wijnen? Wie zal het zeggen.

Voor een wijn met deze typeaanduiding heeft ie een nogal korte levensduur in je mond. Geen langhe vertogen over dezen of genen, maar gewoon snel en to the point. Hier heb je een slok wijn. En verder met je leven.

Het is een wijn die eigenlijk wel klaar is. Hij is af. Hoeft niks meer aan verbeterd te worden. We hoeven het er bijna niet eens meer over te hebben, als het ware. Deze wijn doet wat ie moet doen en hij doet het goed. Als je iedere dag deze wijn mag drinken, ben je een contente alcoholist. Het moet wel leuk blijven natuurlijk.

Dit is een wijn waar je als tuinman geen handen vol aan hebt, hij blijft in alle opzichten binnen de perken.

About tw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *