ascheri pisapola barolo

Ascheri Barolo Pisapola DOCG, 2010

Na een bevredigende plop rijkelijk ingeschonken in uit de kluiten gewassen kelk. Aldaar plakken de uitnodigende ambertintende benen direct aan de ruiten. Volhardend van plafond tot vloer. Interessant.

Ik gooi mijn neus into the equation en word prompt overvallen door een gevoel van nostalgie naar een tijd en plek die ik nooit gekend heb. Zo brengen oud hout en zwavel mij naar de sterk riekende zolder van herberg The Prancing Pony.

Ook de combinatie afgestoken vuurwerk en champagne komt langs. Is het nieuwjaarsnacht?

Tevens komen de stinkgrotten van het 16e eeuwse Király Gyógyfürdo badhuis in Budapest in mijn zwavelhallucinaties voorbij. Heerlijk.

 

Door de mond dan. Bij voldoende snelheid toetsen van vluchtige amandel en anijs, maar bij een slakkengang pas écht interessant.

Want alle warmte die men meent te voelen met de neus, blijkt louter intense droogte te zijn. Geen herbergzolder of zwavelgrot, maar kurkdroge woestijn! Het is bij deze wijn niet pompen of verzuipen, maar slikken of verdrogen.

Echter, wanneer je de tannines en zuren toestaat je smaakpapillen vacuum te trekken, word je beloond met een herinjectie van pure smaak.

Een wijn die leegtes vult.

About tw

One thought on “Ascheri Barolo Pisapola DOCG, 2010

  1. Van origine waren de Giacomo Ascheri Cellars gelegen in La Morra. In deze regio bestaat nog steeds een dorp dat Ascheri heet. Hier werden begin 19e eeuw de eerste wijnstokken aangeplant en de eerste wijnen geproduceerd. Vandaag de dag bezit Ascheri drie verschillende domeinen; Twee in het hart van de Barolo en een derde in Roero.
    Een harmonieuze en plezierige wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *