172798

2013 Yealands Estate Sauvignon Blanc Flaxbourne

Waar de een-jaar-jongere Bishop’s Leap je smakelijk lachend een Wherther’s Original aanbiedt met wat passievrucht erbij, kan er bij de Flaxbourne na veel gezeur misschien een kiwitje vanaf. Niet erg vrijgevig dus op het eerste opzicht.

Wel een bekvol met wijn. Granted. Maar de door de kat van de buren ondergepieste buxus met wat fijngeknepen grapefruit erover moeten we dan maar op de koop toenemen. Geen probleem in dit geval, want ze blijft een dame. Niets hoerigs aan. Elegant, niet te lang en niet té nadrukkelijk aanwezig. Denkt ze. Ze draagt de pies in haar gezicht in ieder geval met haar kin omhoog. Zou ik ook doen.

Ken je die After Eight’jes nog? Die je ouders na het eten met de visite bij de koffie op tafel zetten? Juist. Die zitten er dus niet in. Wel haalde ondergetekende er een pluk gras uit. Niet vers, niet dor, maar gewoon gras.

In het zakje van haar schort heeft deze aristocratische madame echter nog een laatste, vrij aangename, verrassing voor ons in petto: een kruising tussen paarse winegums en Cadillac-snoepjes. Dus dat was dat zoetje!

Zo een zondaar!

Wel een aandoenlijke.

Mijn geld gaat zonder enige twijfel naar de gelijk-geprijsde Bishop’s Leap of iets anders lekkers uit Malborough. Een Whale’s Tale bijvoorbeeld.

Als ik me in m’n bek wil laten pissen terwijl ik me te goed doe aan paarse winegums midden in een buxusstruik dan ken ik wel goedkopere opties namelijk…

 

 

About sfp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *